Terms of Service

Termeni si Conditii 2GB.Ro

Conform cerintelor Legii nr 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata privind protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date Sc. 2GB Services SRL-D are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate datele personale pe care ni le furnizati despre dumneavoastra. link: dataprotection.ro Prezenta conventie privind "Termenii si conditiile de utilizare a serviciului de gazduire pagini web", stabileste care sunt conditiile in care orice persoana poate vizita ori accesa situl 2GB.Ro poate utiliza in orice mod serviciul de gazduire sau inregistrare domenii, si are valoarea unei conventii incheiate intre 2GB Services SRL-D. (denumit in continuare "furnizor"), in calitatea sa de proprietar si administrator al sitului si de furnizor al serviciului, si orice persoana care viziteaza ori acceseaza situl sau care doreste sa utilizeze in orice mod sau utilizeaza efectiv serviciile (denumit in continuare "utilizator sau client"). Scopul colectarii datelor este: furnizarea serviciilor conform ofertei curente, precum si inregistrarea domeniilor web in numele clientilor si conform comenzilor. Orice persoana are dreptul de a se opune, in mod gratuit si fara nici o justificare, la prelucrarile datelor sale personale in scopuri de marketing direct. Conform Legii nr. 677/2001, beneficiati de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale si dreptul de a va adresa justitiei. Totodata, aveti dreptul sa va opuneti prelucrarii datelor personale care va privesc si sa solicitati stergerea datelor. Pentru exercitarea acestor drepturi, va puteti adresa cu o cerere scrisa, datata si semnata la contact@2GB.Ro . De asemenea, va este recunoscut dreptul de a va adresa justitiei. Conform legislatie din Romania minorii nu pot incheia contracte comerciale si nici datele lor personale nu sunt prelucrate fara acordul parintilor. Neacceptarea acestei conventii ori a oricarei prevederi din aceasta atrage obligatia persoanei respective de a inceta de indata accesarea sitului ori utilizarea in orice mod a serviciului, iar accesarea sau vizitarea in continuare a sitului, deschiderea unui cont la 2GB.Ro ori utilizarea in orice mod a serviciului constituie o acceptare in intregime a conventiei si a oricarei prevederi din aceasta, inclusiv a oricaror modificari ulterioare care vor putea fi efectuate fara restrictii de catre furnizor, fara a fi necesara nici o alta formalitate.
1. Politica de Continut
Este interzisa publicarea pe serverele furnizorului de continuturi sau trimiteri (links) catre astfel de continuturi care:
(i) incalca ori prejudiciaza in orice mod drepturile de proprietate intelectuala ale altor persoane ori alte drepturi;
(ii) au continut obscen sau pornografic sau de natura violenta;
(iii) au continut defaimator sau calomnios;
(iv) au continut cu caracter rasial ori discriminatoriu; (v) contin virusi, cai troieni sau altele similare;
(vi) contin software piratat sau se adreseaza celor care pirateaza software ori practica orice activitati similare. Este de asemenea interzisa utilizarea serverelor noastre exclusiv ca suport de stocare (exp. filme, mp3, poze, etc.).
2. Scripturi Interzise
- Scripturi pentru proxy, anonimizator
- Scripturi pentru IRC
- Scripturi de top siteuri
- Scripturi de jocuri online ( se exclud joculete in flash )
- Mail bomber, mass mail sau orice script de trimis emailuri nesecurizat
- Torrent tracker
- Chat room-uri care consuma excesiv resurse si chaturi WAP
- PhpShell si scripturi similare pentru executarea de comenzi.
Orice incercare de a aduce prejudicii serverelor sau clientilor este strict interzisa. Orice activitate care afecteaza buna functionare a serverului de shared hosting (exemplele includ, dar nu se limiteaza la: CPU load peste limite normale, mass mailing, query-uri SQL foarte frecvente si/sau de durata ) va fi considerata abuz si va fi apreciata ca o incercare de prejudiciere a celorlalti clienti colocati. Consulul maxim acceptat pentru siteuri este de 5 % CPU , 5% MEM si 1.5% MYSQL, iar procesele pot sa consume maxim 10% CPU, consumurile mai mari pot fi considerate abuzuri de server.
3. E-mail
Trimiterea de mesaje comerciale nesolicitate (SPAM) pentru promovarea oricarui site utilizand serverele noastre sau prin servere ale unor terti pentru promovarea oricarui site gazduit de noi va avea ca si consecinta suspendarea sau anularea contului de gazduire al clientului, fara ramburs. Pot fi operate liste email in conditiile in care persoanele se inscriu pentru a primi mesaje, si se publica in toate mesajele procedura de retragere din liste. Fiecare cont de gazduire este limitat, astfel incat sa nu permita trimiterea a mai mult de 500 de email- uri intr-un interval de 60 de minute. Aceasta politica (restrictie) este necesara pentru a proteja calitatea serviciului de hosting. Trimiterea masiva de email-uri determina consumarea masiva a resurselor unui server, aceasta avand un impact negativ asupra calitatii serviciilor receptionate de cliienti. Prima incalcare a acestei politici are ca rezultat suspendarea imediata a contului de gazduire.
4. Utilizarea resurselor
Toate conturile sunt monitorizate pentru a urmari consumul de resurse de pe server. Daca un cont utilizeaza o cantitate foarte mare de resurse de pe server vom contacta clientul respectiv pentru a discuta in aceasta privinta. In cazul in care un cont utilizeaza o cantitate mult prea mare de resurse ( memorie, procesor), contul poate fi suspendat sau scriptul dezactivat fara informarea prealabila, pentru a mentine buna functionare a serverului. Clientii pot sa solicite imbunatatirea pachetului sau marirea temporara a resurselor alocate. Constituie responsabilitatea clientului sa ne contacteze din timp pentru a solicita marirea resurselor pentru a evita astfel suspendarea contului. Pachetele de gazduire care oferta trafic necontorizat nu pot gazdui fisiere cu o marime mai mare de 500 MB, nu pot fi folosite pentru servicii de streaming radio, video, pentru file sharing, imagine sharing, servicii de gazduire gratuita, WordPress MU. Pachetele de gazduire cu resurse de spatiu, trafic, sau domenii necontorizate sunt pentru o utilizare in limita resurselor serverului CPU, MEM, disk; permise conturilor de gaduire shared, si in limita de banda de 20 Mb/s.
Prin utlizarea sistemului CloudLinux conturile de gazduire shared sunt limitate la un anumit nivel de resurse cum ar fi : 20 de procese simultane, 256MB RAM sau 20% CPU pentru procesele facute de site. Aceste limite pot varia in functie de pachetul de gazduire utilizat in functie de nivelul de resurse pentru care este recomandat, astfel:
Pachetul 2GB este recomandat pentru un nivel de maxim 15% CPU, 10 procese simultane si maxim 100 MB RAM
Pachetul 3GB este recomandat pentru un nivel de maxim 20% CPU, 15 procese simultane si maxim 200MB RAM
Pachetul 5GB este recomandat pentru un nivel de maxim 25% CPU, 20 procese simultane si maxim 300MB RAM
Pachetul 10GB este recomandat pentru un nivel de maxim 40 % CPU, 25 de procese simultane si maxim 400 MB RAM
Pachetul 20GB este recomandat pentru un nivel de maxim 60% CPU, 30 de procese simultane si maxim 500MB RAM
Pachetul 50GB este recomandat pentru un nivel de maxim 60% CPU, 30 de procese simultane si maxim 500MB RAM
Clientii care depsesesc nivelul de consum pentru o perioada mai mare de cateva zile vor fi anuntati de catre departamentul tehnic in vederea optimizarii siteului sau pentru trecerea la un plan compatibil cu nivelul de consum efectuat. Conturile de gazduire aflate pe un cont de reseller au inclus un consum de maxim 25% CPU si 300MB RAM; depasirea acestu nivel necesita plata unui upgrade pentru consum mai mare de CPU sau memorie.
5. Responsabilitatea clientului
Clientul este responsabil pentru actualizarea informatiilor de contact din panoul de control facturare, atunci cand este necesar. Noi nu putem fi trasi la raspundere pentru confuzii intervenite in comunicare ca un rezultat direct al neefectuarii de catre client a actualizarilor necesare. Clientul este responsabil pentru mentinerea in conditii de securitate a numelui de utilizator, parolelor si a altor informatii sensibile.
6. Raspundere limitata
Nu putem fi considerati responsabili pentru daune cauzate de nedisponibilitatea temporara a serverelor noastre, oricare ar fi motivul care cauzeaza acest lucru. Aceasta prevedere include si daunele rezultate din deteriorarea sau pierderea datelor. Clientul este de acord sa garanteze si sa ne considere nevinovati in legatura cu orice pretentii, daune, incluzand, fara a se limita la acestea, daunele cauzate tertilor, rezultate ca si consecinta a utilizarii serviciilor cauzatoare de daune clientului nostru. Utilizatorul declara ca intelege si accepta ca in orice situatii in care utilizatorul va solicita daune de orice fel furnizorului, suma totala a daunelor solicitate de utilizator pentru orice motiv si care ar putea fi achitate de furnizor nu va putea depasi in nici un mod si in nici un caz suma totala a tarifelor (taxelor) achitate de catre utilizator furnizorului.
7. Backup
Backup-urile pentru serviciile de gazduire shared si reseller sunt facute de catre noi saptamanal atat la fisiere , casute de email cat si la baza de date si sunt pastrate maxim 30 zile. Totusi nu oferim nici o garantie pentru integritatea backup-urilor. Sfatuim toti clientii sa downloadeze propriile backup-uri din panoul de control, de la optiunea Backup. Clientii de VPS si Servere Dedicate nu beneficiaza de backup gratuit decat daca in oferta este inclus acest lucru, si in acest caz trebuie sa se asigure periodic ca serviciul de backup functioneaza corect pe severul administrat. Furnizorul nu este responsabil in nici un mod pentru pierderea informatiilor gazduite ca urmare a actiunilor utilizatorilor sau datorita erorilor existente in aplicatiile care nu sunt asociate cu serviciul. Ca exemplu, panoul de control nu este asociat cu serviciul si nu este pus la dispozitie de catre furnizor, fiind dezvoltat si oferit de catre Cpanel.net.
8. Garantia uptime
Serviciul oferit de 2GB.Ro garanteaza un uptime mediu al serverelor de 99.9 % .
Sunt exceptii urmatoarele:
- Situatii de forta majora in care noi nu putem avea nici o influenta cum ar fi: razboaie, calamitati naturale, indisponibilitatea / intreruperea comunicatiilor, foc, virusi, hackeri, nefunctionarea corecta a unui software oferit de alta sursa ( scripturi gratuite, software de comert electronic sau procesator de plati online), flood, cutremure, embargouri, actiuni ale autoritatilor legale.
- lucrari de intretinere anuntate sau in situatii critice, upgrade-uri ale serverelor.
- domain name system (DNS), probleme care nu pot fi controlate 2GB.Ro
- probleme de acces ale clientului cu FTP, POP, IMAP sau SMTP.
9. Programe care ruleaza in Background Nu permitem utilizarea programelor care ruleaza in continuu in background. Permitem programelor sa opereze in background ca o extensie a site-ului web al clientului, dar nu permitem folosirea programelor special realizate pentru a opera in background.
10. Cron Jobs
Nu permitem rularea de scripturi prin cronuri setate la intervale mai mici de 15 minute.
11. Scripturi CGI
Scripturile CGI pot fi utilizate de catre clientii nostri fiind o parte inclusa in serviciile oferite, dar orice script CGI realizat special pentru a afecta in mod negativ performanta serverului sau integritatea retelei poate fi oprit fara preaviz.
12. Chat Room Nu permitem folosirea de Chat Room-uri proprii fiecarui client pe serverele noastre datorita cerintelor deosebite ale acestor programe.
13. Instalari de servicii suplimentare
In cazul in care scriptul care doriti sa il folositi necesita activarea altor programe software pe server, 2GB.Ro nu este obligat sa instaleze acele programe, decat in cazul in care considera ca activarea acestora ar influenta negativ stabilitatea sau securitatea serverului. In acesta intra si modificarea unor parametri ale programelor folosite pe servere. Orice cerere de upgrade la cont ( spatiu / trafic / alt pachet ) se face prin email sau ticket de suport cu cel putin 24 ore inainte de modificare. Nu ne asumam nici o raspundere daca nu se face upgrade la cont si se termina traficul siteului sau spatiul. Clientul poate verifica in permanenta resursele alocate in panoul de control Cpanel.

Powered by WHMCompleteSolution